Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МС ще може да се консултира с ЕК за купуване на ваксини, произведени извън ЕС

Политика

МС ще може да се консултира с ЕК за купуване на ваксини, произведени извън ЕС

МС ще може да се консултира с ЕК за купуване на ваксини, произведени извън ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Членовете на парламентарната комисия по здравеопазване дадоха възможност Министерският съвет да се консултира с ЕК за осигуряване на ваксини, произведени извън ЕС, но одобрени за употреба. Това заяви председателят на комисията Даниела Дариткова след заседанието.

Комисията обсъди предложението на депутатите на БСП за даване на достъп на гражданите до руската ваксина срещу COVID-10 „Спутник V“.

Депутатите от БСП, членове на комисията, са напуснали заседанието.

Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков посочи, че за да се разпространява един медикамент у нас, той трябва да е одобрен от ЕК. Според него предложението на левицата да се задължи кабинета да преговаря за руската ваксина е неприложимо.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви, че имунизацията ще продължи само с ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата.

Ние обяснихме, че еврокомисарят по здравеопазването преди дни заяви, че държавите от ЕС може да водят преговори с трети страни и да се осигури внос, както Унгария и Словакия, водят се такива преговори и от страна на Полша, заяви проф.Георги Михайлов от БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети