Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МС ще разгледа Закон за личния фалит

Политика

МС ще разгледа Закон за личния фалит

МС ще разгледа Закон за личния фалит - Tribune.bg
Снимка:

На заседанието си днес Министерският съвет предстои да се разгледа проект на Закон за несъстоятелност на физическите лица (ЗНФЛ), съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Без нито един глас „против“, но с множество забележки и със заявка за преработка на много от положенията в него, правната комисия прие на първо четене проекта на ЗФНЛ на 30 ноември миналата година. Правосъдният министър Крум Зарков изтъкна, че страната ни единствена в ЕС няма подобен закон. Законопроектът бе критикуван от омбудсмана и съдиите, които имаха доста забележки по правната логика на закона, които правосъдното ведомство вероятно е взело предвид.

Министрите ще обсъдят още предложение до президента за награждаване на Елко Хазан с орден "Стара планина" - първа степен.

В дневния ред е и предложение до Народното събрание за ратифициране на споразумение между страните по конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства.

Проект на Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между Министерството на транспорта и съобщенията на България и Министерството на морските работи на Пакистан предстои да обсъди още правителството. То ще разгледа и проект на още един меморандум - за разбирателство между Министерството на младежта и спорта на България и Министерството на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина в областта на младежта и спорта.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети