Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Муравей Радев: Десните партии трябва заедно да подкрепят ГЕРБ

Политика

Муравей Радев: Десните партии трябва заедно да подкрепят ГЕРБ

Муравей Радев: Десните партии трябва заедно да подкрепят ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Пловдивчани са истински десни демократи. Това е причината в продължение на 30 години градът да не е бил управляван от червен Общински съвет, каза бившият финансов министър

„Пловдивчани са културни, интелигентни хора и истински десни демократи. Това е причината в продължение на 30 години градът на тепетата да не е бил управляван от червен Общински съвет.“ Това заяви бившият финансов министър Муравей Радев, който призова на местния вот пловдивчани да подкрепят дясната коалиция на ГЕРБ – събирателен образ на българската десница.

Радев направи това снощи по време на представянето на книгата си „Прекършен живот“, която разказва за трудностите, през които е минал баща му Георги по време на 10-годишния си престой в комунистическите лагери, 5 от тях – в Белене, съобщава Plovdiv-Online.

Той бе категоричен, че е в сферата на фантастиката кмет от БСП да спечели Пловдив. „Единствената възможност е един от кандидатите да се опита да върне БСП на власт по друг начин, както го направи преди два мандата“, обяви Радев. „Много работа имаме да вършим и затова десните партии трябва да сме заедно, за да се осъществи мечтата на баща ми – един ден да видим България национално мощна и социално силна държава“, допълни Муравей Радев.

Гости на премиерата в препълнената зала на Историческия музей в Пловдив бяха председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов, кандидатите за общински съветници Иглика Казанджиева, Фиданка Кацарова, Тони Каменова, Мария Ненчева, Мирослав Тенев и много пловдивчани. Менда Стоянова предаде специалните поздрави на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, който не можа да присъства заради предварително поет ангажимент – участие в телевизионно предаване.

Менда Стоянова адмирира Муравей Радев за книгата и го призова да не спира да пише, за да е наясно младото поколение с този период и никога комунистите да не се връщат отново в управлението. „Нека тази книга не е последната, за да може днешната генерация да знае историята ни и да оцени свободата, с която разполага“, отбеляза Стоянова.

„Хората са били хвърлени в лагерите, защото не са страдали достатъчно за кончината на Сталин. На много от тях са им измръзнали крайниците и са били ампутирани. Тази съдба е сполетяла племенника на Пейо Яворов, който е загубил и двата си крака до коленете“, каза бившият финансов министър. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети