Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Муравей Радев: Президентът няма право на тези политически пристрастия, не е скъсал с БСП

Политика

Муравей Радев: Президентът няма право на тези политически пристрастия, не е скъсал с БСП

Муравей Радев: Президентът няма право на тези политически пристрастия, не е скъсал с БСП - Tribune.bg
Снимка:

Ако БСП вземе властта, това ще бъде национална трагедия, предупреждава бившият финансов министър

„Всеки човек има право на политически пристрастия. Всеки. Когато някой човек стане министър-председател, той става такъв на база на своите политически виждания и пристрастия. И е длъжен да ги следва. Когато станеш президент – нямаш право на това. Оставяш тези политически пристрастия вкъщи. Това е нещо, което днешният президент не прави.“ Така бившият финансов министър Муравей Радев коментира пред bTV поведението и говоренето на държавния глава Румен Радев.

По думите му Румен Радев казва, че е равноотдалечен от всички партии, но връзката му с една конкретна партия била повече от видима. „Пъпната връв с тази партия не е скъсана. За всеки, който наблюдава, е повече от ясно, че тази връзка си остава. Това не е правилно“, заяви бившият министър.

„Слава Богу, че се харчат пари от бюджета, нали за това е партийната субсидия, а не някой олигарх да си купува партии и политики”, посочи още Муравей Радев. По думите му е нормално тези неща да се говорят от опозицията, а не от президента. Коментарът на бившия министър е по повод изказване на президента, че Борисов харчел държавни пари, за да прави кампания.

„На президента не му отива, ако Корнелия Нинова го казва – добре, но… Не е имало друга кампания, в която опозицията да не атакува управляващите точно на тази тема, че предизборно харчат пари. На президента това не му отива и колкото по-бързо го разбере, толкова по-добре за всички", категоричен беше Муравей Радев. Той обясни, че държавата не може да спре по време на този месец, в който е кампанията. Муравей Радев обясни, че премиерът може да говори за политика, но президентът – не.

„Изборът е един. Или да управлява ГЕРБ и десните партии, които се обединиха с тях, или да управлява БСП и Корнелия Нинова, което е опасно“, каза още бившият министър. И допълни: „Ако БСП на Корнелия Нинова беше нормална социалдемократическа партия, ами нека си управлява. Ама БСП не е и никога не е била такава. Тя все повече видимо се отдалечава от европейската социалдемокрация и се приближават до болшевизма“, отбеляза още бившият финансов министър.

По думите му БСП обещава повече сполука чрез повече държава в икономиката, а това е болшевизъм. „Резултатът ще бъде национална трагедия”, отбеляза още Радев. Той посочи още, че десните хора не смятат „Демократична България” за дясна коалиция, такава според него е коалицията между ГЕРБ и десните партии.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп