Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ: Диалог е нужен, а не конфронтацията на агнешките главички и шаманите

Политика

Мустафа Карадайъ: Диалог е нужен, а не конфронтацията на агнешките главички и шаманите

Мустафа Карадайъ: Диалог е нужен, а не конфронтацията на агнешките главички и шаманите - Tribune.bg
Снимка:

Не мога да разбера логиката на ПП- ДБ през последните 30-40 дни, заяви лидерът на ДПС

„Не е новина, че ПП-ДБ няма да подкрепят ГЕРБ-СДС за първия мандат. Те казват ние няма да подкрепим с първия мандат, но с втория ще продложим правителство на малцинството, за което очакват подкрепа, но от друга страна заяват с кого няма да правят нищо на никаква цена – „Възраждане“, ГЕРБ като в някои изявления включват и ДПС. Чисто аритметически, ако сумираме народните представители на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ те са над 140. Нещо не мога да разбера логиката на ПП- ДБ през последните 30-40 дни“, заяви в кулоарите на НС лидера на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„Излишно е да има предсрочни избори“, добави той.

По думите му българските избиратели за пореден път не овластяват една партия. „Дори и да има нови предсрочни избори, структурата на следващото НС ще е сходна“, смята Карадайъ.

На първо място е диалогът, но не онези разговори с ултиматуми. Нужен е диалог и отговорност в тази ситуация, обясни лидерът на ДПС.

Карадайъ подчерта, че днес сме стигнали до ситуация, в която след 5 избори, няма работещ парламент. „Законодателната власт не може да функционира. В момента и съдебната власт не функционира с всички скандали. Отговорността е на политиците, които с разум и диалог да намерят необходимия механизъм за обществото и държавата, за да могат системите отново да функционират. Виждаме, че това днес не става“, каза той.

Карадайъ заяви, че ДПС отстоява спазването на законите, Конституция и разделението на властите, а не един олигархичен кръг да завладее всички власти.

„Онези шамани, които в края на комунизма не се бяха реализирали, се опитаха да завладеят дясното. Онези, които през приватизацията ограбиха България, онези агнешки главички, които заедно с шаманите ограбиха България, овладяха и медиите в България. Този кръг си сложи етикета „Капитал“, подчерта Карадайъ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети