Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ: Отиваме към предсрочни избори

Политика

Мустафа Карадайъ: Отиваме към предсрочни избори

Мустафа Карадайъ: Отиваме към предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

Няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП, потвърдиха от ДПС

Според нас отиваме към предсрочни избори, коментира пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, който президентът обяви, че ще връчи на БСП.

„Доколкото разбрах, мандатът не е връчен. Има изявления на президента, че третият мандат ще бъде връчен на 5 май на БСП“, посочи Карадайъ. Той припомни, че от ДПС вече са изразили своите позиции по начина на разчитането на изборните резултати, а именно, че българските избиратели са избрали промяната.

„Ние няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП“, потвърди председателят на ДПС. Той увери, че връчването на трети мандат неслучайно е предвидено в Конституцията, а с оглед на това е добре тези, които получат третия мандат да се опитат и да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики.

„Тепърва ще видим каква ще бъде позицията на БСП и според тяхната позиция ще видим как ще се развиват процесите", подчерта Мустафа Карадайъ.

По повод на промените в Изборния кодекс, одобрени на второ четене в пленарната зала и предвиждащи падане на ограничението на изборните секции в чужбина, той посочи лаконично: „Конституцията не прави разделение между българските граждани, независимо къде се намират те“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети