Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ призова ДПС да се готви за предсрочни избори

Политика

Мустафа Карадайъ призова ДПС да се готви за предсрочни избори

Мустафа Карадайъ призова ДПС да се готви за предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

„Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата”, каза лидерът на движението

„Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори. Единни и обединени да защитим демокрацията. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата!”.

Това каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ в хасковското село Караманци.

Той, депутати и активът на движението присъстваха на  възпоменателен митинг за майските събития отпреди 38 години, когато в селото е започнал така нареченият Възродителен процес.

ДПС е за предсрочни парламентарни избори, подчерта Карадайъ.

По негови думи свободата и демокрацията трябва да се защитят единно и мощно и така да се тръгне към решение на проблемите.

В словото си лидерът на ДПС посочи, че през 1994-95 година насилствено са били сменени имената на 1,3 млн. български граждани, а оказалите съпротива срещу асимилацията нарече „герои на българската демокрация”.

След 30 години демокрация в терена на политиката - Народно събрание, се настаняват хора, които трудно биха дефинирали понятията „демокрация” и „политика”, добави Карадайъ. Според него лицемерието е факт в днешната политика.

„Ние сме защитниците на свободата и демокрацията в България. Платили сме много висока цена за тях и сме призвани да ги защитаваме всеки миг, ежедневно, за да не допуснем това, което някой се опитва пак да прави”, заяви лидерът на ДПС, цитиран в БТА.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети