Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ постави под съмнение състава на ЦИК и легитимността на нейните решения

Политика

Карадайъ постави под съмнение състава на ЦИК и легитимността на нейните решения

Карадайъ постави под съмнение състава на ЦИК и легитимността на нейните решения - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ имат последен шанс да свалят доверието си от Цвета Караянчева, заканиха се от ДПС

С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане по-законна, обърна се към управляващите председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Със системното незачитане на Конституцията и законите на страната от ГЕРБ не се санира незаконния състав на ЦИК. С негласуването на оставката на Караянчева не се санират незаконните действия и бездействия на председателя на Народното събрание“, подчерта Мустафа Карадайъ. Той напомни, че все още не е разгледан сигналът за несъвместимост на член на ЦИК от органа по избора.

„А той е Народното събрание“, допълни Карадайъ. Според председателя на ДПС това поставя под съмнение състава на ЦИК и легитимността на нейните решения.

По думите му 11 години ГЕРБ ползват силата като аргумент и не обръщат внимание на силата на аргументите.

„Сега имат последен шанс да свалят създаденото от сега основателно съмнение за незаконни избори за нов парламент. Могат да преведат в съответствие със закона състава на ЦИК и да свалят доверието в Цвета Караянчева като председател на Народното събрание. Засега всичко е във вашите ръце. Засега. На изборите ще бъде късно. Много късно за ГЕРБ. И няма на кого да се сърдят щом допускат председател на Народното събрание да нарушава законите и незаконен състав на ЦИК“, изтъкна Мустафа Карадайъ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

То щото ГЕРБ играеха с ДПС, нали така, другарки и другари комундари?!
05.11.2020 14:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп