Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ: Служебният кабинет счупи доверието в честността на изборите (ВИДЕО)

Политика

Мустафа Карадайъ: Служебният кабинет счупи доверието в честността на изборите (ВИДЕО)

Мустафа Карадайъ: Служебният кабинет счупи доверието в честността на изборите (ВИДЕО) - Tribune.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас малко след 8 часа тази сутрин в училище „П. Р. Славейков“ в Кърджали.

С него беше и кметът на града Хасан Азис.  Пред медиите, които Карадайъ помоли да излязат, за да не става струпване пред секциите той заяви: „Мое право е да искам секционната комисия да ми помогне при гласуването, както и на всеки български избирател. Исках да покажа на всички български избиратели, че не е трудно да се гласува на машина. СИК трябва да им съдейства. Българските граждани заслужават европейски стандарт на живот, отговорни политици, знаещи и можещи политици, държавници“, подчерта той. 

„Изборите определят държавните органи. А те от своя страна трябва да гарантират честността на изборите и да създадат възможност на всеки български гражданин да гласува - както е записано в Изборния Кодекс“, обясни Карадайъ.

„На тези избори видяхме, че този служебен кабинет се провали в организирането на изборите, създаде съмнения и счупи доверието в честността на изборите. Затова бих се обърнал към всички граждани да излязат да гласуват отговорно - за знаещи и можещи политици, и за такива с държавническо мислене и поведение“, каза още лидерът на ДПС. 

Според него трябва да се броят задължително контролните разписки.

„Още през 2009-та година съм участвал в организирането на такъв процес - контролните разписки са именно затова - за да бъдат броени, те са създадени за това“, каза още лидерът на ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети