Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ за решението на КС: Президентът съзнателно нарушава Конституцията

Политика

Мустафа Карадайъ за решението на КС: Президентът съзнателно нарушава Конституцията

Снимка:

„След решението на Конституционния съд за съзнателното нарушаване на Конституцията от Румен Радев днес сме свидетели на неговото изявление. Както и на онази среща, когато той каза, че предварително е знаел как онова момче има и друго гражданство освен българското и съзнателно е нарушил Конституцията, така днес заявява, че Конституция била неправилна. И пак е кандидат за втори мандат. Това е огромно, огромно отстъпление от демокрацията и демократичните принципи и ценности в България и в Европа.“ Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и кандидат за президент, коментира решението на КС, с което указът на Радев за назначаването на Кирил Петков бе обявен за противоконституционен.

„След 30 години виждаме институцията президент съзнателно да нарушава Конституцията, да привиква министри, на които да дава указания в нарушение на Конституцията държавните органи да репресират български граждани и да нарушават законите на страната. Цял мандат се оплаква, че нямал правомощия? Защо се кандидатираш тогава? Тя, Конституцията е същата. За да нарушаваш отново Конституцията и законите на страната ли?“, риторично попита Карадайъ.

Той допълни, че в полето на политиката понякога попадат случайни хора, които трудно могат да осъзнаят институционалността на заеманите от тях длъжности.

„Жалко е, когато след 30 години, някой случайно попаднал в политиката започне предизборната си кампания с разделение и противопоставяне. Целият му мандат мина по този начин,“ допълни лидерът на ДПС.  


Топ новини

виж още

Актуална тема