Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ заплаши шефа на НС с процедура по отстраняване

Политика

Мустафа Карадайъ заплаши шефа на НС с процедура по отстраняване

Мустафа Карадайъ заплаши шефа на НС с процедура по отстраняване - Tribune.bg
Снимка:

В началото на заседанието на НС днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заплаши шефа на парламента Никола Минчев с процедура по отстраняване. За втори пореден ден Карадайъ настоява да се реши възникнал проблем с негово питане към министър Бойко Рашков, входирано още на 15.12.2021г.

„Оправете сайта на НС. Ако това писание, качено на сайта, е отговор на моя въпрос, значи влизаме в процедура по смяната ви. Подвеждате и лъжете, ставате съучастник в нарушаване на Конституцията, нарушавате чл. 90 ал. 5 от Конституцията“, обърна се към Никола Минчев лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той бе възмутен, че сайтът на парламента заблуждава депутати и граждани, че той вече е получил отговор от министър Бойко Рашков.

„Не съм получил поисканите документи, а на сайта на НС на статуса на моя въпрос стои отговорено. Влезте в ролята на председател – питанията и въпросите минават през вас“, настоя лидерът на ДПС. Карадайъ повтори, че иска сайтът на НС да отразява реалното положение относно питането му.

Депутатите Николина Ангелкова и Иван Тотев от ГЕРБ го подкрепиха от трибуната, като подчертаха факта, че председателят на НС е спрял и техни питания към членове на изпълнителната власт.

„Присъединявам се към г-н Карадайъ. За пореден път връщате мои въпроси към министър-председателя относно мерки на МС за сектор туризъм в тази криза. От днес влезе в сила заповедта, която ограничава дейността на заведенията и ресторантите. Бизнесът твърди, че компенсациите не стигат до тях. Г-н председател, системно нарушавате чл. 90 и 91 от Конституцията“, предупреди Ангелкова.

Иван Тотев пък уточни, че е задал въпрос към вицепремиера Василев относно негово интервю, че предвижда криптоплащане у нас в краткосрочен и дългосрочен план.

„Отговорът от шефа на НС е, че интервютата не вменяват отговорност на административното лице. Ако г-н Карадайъ инициира процедура по отстраняване, ще го подкрепя“, завърши Тотев.

Председателят на НС Никола Минчев прекрати процедурата по водене към него, не пое ангажимент по така поставените въпроси и обяви начало на изслушването на министър-председателя Кирил Петков за посещението му в РСМ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети