Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР подсилва консулските служби през летния сезон

Политика

МВнР подсилва консулските служби през летния сезон

МВнР подсилва консулските служби през летния сезон - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на външните работи е предприело стъпки за допълнително подсилване на консулските служби през летния сезон, за да могат да се справят с нарастващите нужди на българските работодатели и туристическия бранш. Това се казва в съобщение на МВнР, изпратено до медиите.

Във връзка с твърденията на заместник-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация г-н Веселин Налбантов в негово интервю за българска медия, на първо място бихме искали да отбележим, че за съжаление, българските консулски служби, особено в страни извън ЕС, страдат от недостатъчно кадрово, финансово и материално-техническо обезпечаване и работят на предела на своя капацитет.

Министерството на външните работи е предложило конкретни мерки за трайното разрешаване на възникналата ситуация, които обаче няма как да бъдат реализирани в кратки срокове.

Успоредно с това, както всяка година, МВнР е предприело необходимите стъпки за допълнително подсилване на консулските служби през летния сезон, за да могат да се справят с нарастващите нужди на българските работодатели и туристическия бранш през летния сезон. В консулските служби, в които се очаква увеличаване на броя на подадени заявления за визи, включително и в цитираната от г-н Налбантов консулска служба в Посолството на Република България в Делхи, се командироват допълнително служители.

По отношение на твърденията за корупционни практики в Делхи считаме, че ако г-н Налбантов разполага с достоверна информация за случаи на корупция в български консулски представителства, следва да подаде сигнал по съответния ред до компетентните структури в държавата. Към настоящия момент в Министерството на външните работи няма постъпили сигнали срещу служители на ведомството за участие в подобни корупционни практики.

Докато г-н Налбантов не докаже твърденията си по съответния ред, отправените от него обвинения могат да бъдат разглеждани само като пореден опит да бъдат оклеветени служителите в българските консулски служби и институцията МВнР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети