Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 14 ноември

Политика

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 14 ноември

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 14 ноември - Tribune.bg
Снимка:

МВнР покани международни наблюдатели за изборите за народни представители и за президент и вицепрезидент на 14 ноември 2021 г.

В изпълнение на международните си ангажименти и съгласно Изборния кодекс, МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 14 ноември 2021 г. избори за народни представители и за президент и вицепрезидент на Република България с евентуален втори тур на 21 ноември 2021 г.

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до държавите участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) , Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ. Поканите бяха оповестени и на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена.

Покани бяха отправени и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) - чрез постоянното ни представителство в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) - чрез генералното ни консулство в Истанбул.

МВнР ще предложи на ЦИК да регистрира като международни наблюдатели посочените от тези организации представители.

Правителството на Република България разглежда приоритетно организирането и провеждането на честни и свободни избори, като международното наблюдение ще бъде допълнителен гарант за това.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети МВнР, избори
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети