Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР привика посланика на Сърбия заради изявленията на Драган Симеунович

Политика

МВнР привика посланика на Сърбия заради изявленията на Драган Симеунович

Снимка:

Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович беше извикан на спешна среща в МВнР с директора на дирекция „Югоизточна Европа“ Деян Катрачев. Повод за срещата бяха изявления на проф. Драган Симеунович, професор във Факултета по политически науки на държавния Белградски университет и и.д. директор на правителствената Академия за национална сигурност.

Сръбският професор многократно нарече българите „зверове, които избиват всичко пред себе си“. Това стана в телевизионно интервю.

„Българите са известни със своите зверства, които са извършили, където и да стъпят по земята. Германците само избиваха, докато българите и тяхната войска се гавреха жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания“, заяви Симеунович и стигна до крайности с „изкормени бебета“, „изгаряния на живи хора“ и т.н.

От българска страна бе заявено, че изявленията представляват ярка проява на език, насаждащ трайна ненавист и омраза срещу България и българите, съобщиха от МВнР.

От министерството допълват, че е било изтъкнато, че подобни публични изявления са напълно неприемливи и са в разрез с добросъседските отношения и приятелството между двата народа.

Българската страна очаква адекватна реакция на сръбските власти и институции, посочват още от външно министерство.  


Коментари (1)

Дундьо С нетърпение чакам сърбите да се съберат под клоните на една круша, както е предсказал най-великият им пророк.
05.02.2021 17:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още