Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР привика посланика на Сърбия заради изявленията на Драган Симеунович

Политика

МВнР привика посланика на Сърбия заради изявленията на Драган Симеунович

МВнР привика посланика на Сърбия заради изявленията на Драган Симеунович - Tribune.bg
Снимка:

Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович беше извикан на спешна среща в МВнР с директора на дирекция „Югоизточна Европа“ Деян Катрачев. Повод за срещата бяха изявления на проф. Драган Симеунович, професор във Факултета по политически науки на държавния Белградски университет и и.д. директор на правителствената Академия за национална сигурност.

Сръбският професор многократно нарече българите „зверове, които избиват всичко пред себе си“. Това стана в телевизионно интервю.

„Българите са известни със своите зверства, които са извършили, където и да стъпят по земята. Германците само избиваха, докато българите и тяхната войска се гавреха жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания“, заяви Симеунович и стигна до крайности с „изкормени бебета“, „изгаряния на живи хора“ и т.н.

От българска страна бе заявено, че изявленията представляват ярка проява на език, насаждащ трайна ненавист и омраза срещу България и българите, съобщиха от МВнР.

От министерството допълват, че е било изтъкнато, че подобни публични изявления са напълно неприемливи и са в разрез с добросъседските отношения и приятелството между двата народа.

Българската страна очаква адекватна реакция на сръбските власти и институции, посочват още от външно министерство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Дундьо С нетърпение чакам сърбите да се съберат под клоните на една круша, както е предсказал най-великият им пророк.
05.02.2021 17:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети