Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР привикало турския посланик заради предизборна агитация в Турция

Политика

МВнР привикало турския посланик заради предизборна агитация в Турция

МВнР привикало турския посланик заради предизборна агитация в Турция - Tribune.bg
Снимка:

На 18 ноември 2021 г. бе проведена среща между постоянния секретар на Министерството на външните работи на Република България Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Република Турция в София Айлин Секизкьок, във връзка с произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители на 14 ноември 2021 г., включително предстоящия втори тур на президентските избори на 21 ноември 2021 г., съобщиха от МВнР.

На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас.

Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети