Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВР: Нахлуването на грешен адрес от ГДБОП е по вина на шефа на екипа

Политика

МВР: Нахлуването на грешен адрес от ГДБОП е по вина на шефа на екипа

МВР: Нахлуването на грешен адрес от ГДБОП е по вина на шефа на екипа - Tribune.bg
Снимка:

Внесено е искане за увеличение с до 30 на сто на заплатите в системата

Нахлуването на грешен адрес от ГДБОП е по вина на шефа на екипа, посочи на парламентарен контрол вътрешният министър Христо Терзийски. Той уточни, че са наложени наказания на него и на началника на отдела. Семейството, чиято врата е била разбита, е получило извинение същия ден, а вратата им е сменена с нова.

Силовият министър допълни, че след проведената акция срещу групата, обвинените са петима, а при обиските на други адреси са намерени малко над 18 000 лева, полицейски атрибути и документи за недвижими имоти.

На въпроса на депутата Красимир Янков за възнагражденията в системата на МВР министър Терзийски коментира, че вече е внесено искане за увеличение с до 30 на сто на заплатите на служителите.

Вътрешният министър припомни, че вече са заложени около 54 млн. лв. за 10 на сто увеличение от 1 януари. То ще обхване близо 48 000 човека.

„Следващата седмица ще има нов кръг разговори със синдикатите“, подчерта Христо Терзийски. Той отчете пред депутатите и работата на полицаите по време на извънредното положение.

По думите му за нарушаване на карантина са образувани над 3100 досъдебни производства и вече има постановени над 500 присъди, които основно са пробация, условно лишаване от свобода и глоба.

"Координацията върви по електронен път, не зависи от човешкия фактор. Това, което бъде въведено като карантиниран гражданин, в рамките на 2 часа постъпва при нас", обясни още вътрешният министър.

"Призовавам гражданите да спазват карантинните мерки. Ние съставяме и актове, над 23 000 са съставени, основно за неносенето на маски", апелира Терзийски. Той предупреди, че има опасност малките населени места да останат без или с минимален брой униформени, докато се следи за спазването на карантината.

"Актовете по член 209 от Закона за здравето са 23 894 - от 13 март до 29 октомври", съобщи още министър Терзийски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати