Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВР: Опитите за незаконно преминаване на границата се увеличават

Политика

МВР: Опитите за незаконно преминаване на границата се увеличават

МВР: Опитите за незаконно преминаване на границата се увеличават - Tribune.bg
Снимка:

Натискът се увеличава по границите и с Турция, и с Гърция

През последните три месеца, от август до 24 октомври, са се увеличили опитите за незаконно преминаване на нашите граници с Турция и Гърция. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 

Увеличили са се обаче и броят на предотвратените случаи на опити за незаконно пресичане на нашите граници. Маринов посочи, че 2416 лица са установени като нарушители на нашата граница или са задържани впоследствие. Оценката на МВР е, че това увеличение е свързано с метрологичните условия и е нормално за този период от годината.

За предотвратява на тези нарушения силовото ведомство командирова състав и технически средства от други дирекции на гранична полиция по българо-турската и българо-гръцката граница.

По данни на МВР от 1 януари до 31 юли тази година са установени общо 1864 лица, като за 1375 от тях е предотвратено незаконното навлизане на наша територия, 160 са задържани от нашите власти, а 329 – от полицията на съседните държави. За същия период на 2017г. са установени 3122 лица, които са направили опит за незаконно пресичане на браздата. За цялата 2017г. броят на тези лица е 6904.

Вътрешният министър коментира, че за да се справи с натиска по нашата граница, МВР има добро взаимодействие и обменя информация с турските гранични власти.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати