Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МЗ отговори на Хиновски: Рокади на директори на болници в този момент може да се натовари с негативни внушения

Политика

МЗ отговори на Хиновски: Рокади на директори на болници в този момент може да се натовари с негативни внушения

МЗ отговори на Хиновски: Рокади на директори на болници в този момент може да се натовари с негативни внушения - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков ясно и точно заяви, че е провел разговори с премира акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел във връзка с обявените конкурси за директори на лечебни заведения, съобщават от пресцентъра на министерството.

И тримата са се обединили около мотива, че провеждането на конкурси в този момент, може да бъде натоварено с негативни внушения за тенденциозни назначения, предвид решението на министъра да освободи поста си по време на предстоящата ротация.

Водени от принципа за пълна прозрачност и равноправност между кандидатите при провеждане на кадровата политика в здравеопазването, бе взето решение конкурсите да бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг срок за подаване на необходимите документи.

Напомняме, че те се отнасят до лечебни заведения, чиито настоящи органи на управление, са с изтичащи мандати, заявяват още от министерството.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети