Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На БНР им се видя удачно да питат постоянния представител на САЩ в НАТО за „Възраждане“

Политика

На БНР им се видя удачно да питат постоянния представител на САЩ в НАТО за „Възраждане“

На БНР им се видя удачно да питат постоянния представител на САЩ в НАТО за Възраждане - Tribune.bg
Снимка:

България решава какви отношения да има с НАТО и нищо не ѝ се налага - това каза в отговор на въпрос на БНР постоянният представител на САЩ в Алианса Джулиан Смит по повод внесената от „Възраждане“ резолюция в НС за излизането на страната ни от Алианса. Новината е качена в сайта на националното радио и е подписана от кореспондента в Брюксел Ангелина Пискова.

Отбелязва се, че същевременно Джулиан Смит е призовала хората, поставящи под съмнение това членство, да се вгледат и да осъзнаят взаимните ползи от него.

„България е наистина важен член на този съюз, гласът ѝ се чува всеки ден, тя дава уникален и изключително важен поглед за Черноморския регион в нашите дискусии“, казва посланик Смит, като същевременно подчертава:

„България решава сама за себе си какви отношения ще има с НАТО, нищо не се налага на българския народ“, допълва Смит.

„За щастие, българското правителство подкрепя членството в НАТО Бих насърчила тези, които поставят под въпрос ползите от членството в НАТО, да се вгледат внимателно колко много са те за хората в България и колко голям е приносът на България за пакта. Това е двупосочна улица, в която всяка страна цени другата. Държавите от НАТО се радват, че България е сред тях и трябва да кажа, че българският ми колега също се радва, че е тук“, казва посланикът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети