Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На Европейския съвет Борисов с очаквания за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и отбрана

Политика

На Европейския съвет Борисов с очаквания за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и отбрана

На Европейския съвет Борисов с очаквания за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и отбрана - Tribune.bg
Снимка:

Съветът продължава и днес чрез видеоконференция

Стартира участието на министър-председателя Бойко Борисов във втория ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет. Днес държавните и правителствените ръководители на страните членки ще обсъдят сигурността и отбраната на Европейския съюз, както и отношенията с държавите от Южното съседство.

Европейските лидери ще дискутират изпълнението на целите за задълбочаване на сътрудничеството, способността на ЕС да действа автономно и да защитава стратегическите си интереси и ценности в глобален план в сътрудничество с НАТО, ООН и други ключови регионални партньори. Премиерът Борисов ще подчертае, че България споделя очакванията за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС за справянето с новите заплахи пред сигурността и с управлението на кризи.

Акцент на разговорите на Европейския съвет днес ще бъдат и отношенията на ЕС със страните от Южното съседство. Министър-председателят Борисов ще отбележи, че с южните партньори споделяме много общи интереси в сферата на търговията и инвестициите, икономическото развитие и енергетиката, сътрудничеството за развитие, климатичните промени, културата и образованието, както и по линия на сигурността, борбата с радикализацията, с тероризма и нелегалната миграция.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети