Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На годишнината от Априлското въстание: Петков чете края на „Кървавото писмо“

Политика

На годишнината от Априлското въстание: Петков чете края на „Кървавото писмо“

На годишнината от Априлското въстание: Петков чете края на Кървавото писмо - Tribune.bg
Снимка:

На изцяло написана и изчетена едно към едно реч заложи премиерът Кирил Петков по повод честванията на Априлското въстание. Той припомни думите на големия революционер Тодор Каблешков от неговото Кърваво писмо, останало завинаги в историята: „Ако вие, братя, сте били истински патриоти и апостоли на свободата, то последвайте нашия пример и в Панагюрище“.

„В това едно изречение се крие истинският български дух, жаждата за независима и свободна България. В това изречение няма нито дума в посока – преклонена глава, сабя не сече, нито има страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ“, категоричен бе българският министър-председател.

Петков подчерта, че в думите на Каблешков чувстваме изключителната готовност за лична саможертва в името на свободна България, както и призив за единство.

„Днес имаме свободна и демократична България, защото точно преди 146 години хиляди българи с големи сърца заедно въстават срещу османското владичество. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение“, посочи премиерът. Петков призова българите да запазят в сърцата си посланията на революционерите от Априлското въстание и да не изпитват страх от никого, който застрашава българския интерес.  


Топ новини

виж още