Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На Националния съвет на БСП: Корнелия Нинова подаде оставка

Политика

На Националния съвет на БСП: Корнелия Нинова подаде оставка

На Националния съвет на БСП: Корнелия Нинова подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

След краха на партията на евроизборите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подала оставка по време на Националния съвет на партията, съобщава „24 часа“. В словото си тя е поискала бърз конгрес, на който да стартира процедурата за пряк избор на лидер.

Вътрешната опозиция на Нинова поиска обаче оставката на цялото Изпълнително бюро. По устав пленумът трябва да избере временно изпълняващ функцията председател на партията, който да поеме функцията на Нинова до провеждането на преките избори.

На днешното заседание на партията се решават три важни въпроса. Проектът на решение за подготовка на правила и стартиране на кампания за номинации и избор на председател на БСП. Редица представители на партията заявиха публично недоволството си от резултатите и нуждата от поемане на отговорност от ръководството.

Другото важно решение, което ще бъде взето днес, е ще се върне ли БСП в парламента. С отсъствието на партията от Народното събрание също не бяха съгласни много от членовете на БСП. На Националния съвет се очаква именно този ход на Корнелия Нинова да бъде посочен като основна грешка, довела до по-ниския от очакваното резултат на изборите.

Третата важна тема ще бъде по доклад на председателя на националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски за анализ на кампанията и резултатите от изборите за членове на Европейския парламент.

Очаквайте подробности!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Български офицер Червените БКП / БСП - " Рубладжийски " гадове - да пукнат сами ...... ! Ако не искат " Ловните роти " ще си довършат работата .........!!!
05.06.2019 14:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети