Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На първо четене: Депутатите приеха бюджета на ДОО за 2021 г.

Политика

На първо четене: Депутатите приеха бюджета на ДОО за 2021 г.

На първо четене: Депутатите приеха бюджета на ДОО за 2021 г. - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание прие на първо четене бюджета на Държавното обществено осигуряване /ДОО/ за 2021 г. 

В бюджета на ДОО за следващата година е заложено увеличение на минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица от 610 лв. на 650 лв. Минималният осигурителен доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители се запазва на 420 лв. Запазва се и размерът на максималния осигурителен доход за всички осигурени лица - 3 000 лв.

В социален популизъм преди избори, обвини управляващите Хасан Адемов от ДПС.

„Вие твърдите, че този бюджет не е предизборен. Щом твърдите, че не е предизборен, защо това увеличението на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст не е от 1 юли. Защо е от 1 януари“, попита риторично Адемов. Той напомни, че 4 години от опозицията предлагат осъвременяването на пенсиите да бъде от 1 януари и всяка година мнозинството го отхвърля.

„Защо се съгласявате сега? Защото наближават парламентарните избори“, попита Адемов. Последва подвикване на депутата Борис Вангелов от зала, което накара Адемов да припомни, че е чул наскоро, че „Обединени патриоти“ са вдигнали петкратно размера на пенсиите.

Разпрата предизвика председателстващият заседанието Валери Симеонов да напомни да не се влиза в пререкание със залата. Като допълнение Симеонов изтъкна, че минималната пенсия от следващата година ще е не 300, а 350 лв. и посочи, че това ще е така, докато продължава това управление.

Бюджетът на ДОО за 2021 г. бе подкрепен на първо четене от 95 народни представители, 6-ма бяха "против", а един гласува "въздържал се".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети