Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На първо четене: Парламентът ратифицира търговското споразумение СЕТА

Политика

На първо четене: Парламентът ратифицира търговското споразумение СЕТА

На първо четене: Парламентът ратифицира търговското споразумение СЕТА - Tribune.bg
Снимка:

Предстои второ четене на Споразумението на ЕС и Канада

Със 110 гласа „за“, 98 – „против“ и 7 – „въздържали се“ Народното събрание ратифицира на първо четене търговското споразумение на Европейския съюз/ЕС/ и Канада – СЕТА.

Според Джема Грозданова от ГЕРБ СЕТА създава икономически възможности за България с минимален риск за националния интерес, а опасенията за ГМО продукти и шистов газ нямат основания. Страната ни ще задълбочи своите контакти с Канада, която е основен съюзник от НАТО и един от най-близките стратегически партньори на ЕС, категорични са от най-голямата група в парламента.

В отрицателен вот Искрен Веселинов от Обединени патриоти /ОП/ посочи, че е гласувал против ратификацията на документа, защото това е дълбоко убеждение на ОП.

„Днес не е добър ден за българската демокрация, това е  заплаха за българите в интерес. Призоваваме хората да са по-активни, предстои споразумението да се гледа на второ четене и то да бъде отхвърлено“, надява се Искрен Веселинов.

Не приемаме този начин на правене на международна търговия, каза Филип Попов от БСП. Той посочи, че благодарение на групата на БСП ще има второ четене на споразумението и това е шанс то да бъде отхвърлено.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети