Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На първо четене: Създават Единен регистър на вещите лица

Политика

На първо четене: Създават Единен регистър на вещите лица

Снимка:

Така бързо и лесно ще се намират експерти с подходяща специалност

С промени в Закона за съдебната власт се въвежда Единен регистър на вещите лица, реши парламентът на първо четене. Единодушно с 82 гласа „за“, депутатите приеха новите текстове на първо четене. Новата информационна система ще съдържа данните, вписани в списъците на експертите, утвърдени за вещи лица.

Съдебната система и в момента разполага със специализиран софтуер за мониторинг и контрол на вещите лица. Така информацията за дейността на вещите лица се систематизира относно проведените експертизи и резултатите от тях.

Очаква се новият „Единен регистър“ да позволи на органите на досъдебното и съдебното производство да намират бързо и лесно експерти с подходяща специалност.

Отново единодушно с 83 гласа „за“ депутатите приеха на първо гласуване и друг законопроект, внесен от МС – за допълнение на Закона за съдебната власт. В него се предвижда правосъдното министерство да поддържа единна Информационна система на съдебното изпълнение. С нея ще може да се следи информацията за движението на изпълнителните дела от всеки гражданин на страната в и извън България.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още