Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На спешен съвет при Денков разследвали назначението на Виолета Лорер

Политика

На спешен съвет при Денков разследвали назначението на Виолета Лорер

На спешен съвет при Денков разследвали назначението на Виолета Лорер - Tribune.bg
Снимка:

Спешен съвет при премиера Николай Денков е опитал да разбере как е станало назначението на Виолета Лорер в Европейската инвестиционна банка, съобщава „24 часа“.

Днес съпругата на депутата от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер е била назначена от министъра на финансите Асен Василев за представител на България в борда на Европейската инвестиционна банка.

Допреди малко в кабинета на министър-председателя Денков са били на съвещание вицепремиерката Мария Габриел, съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов. А от страна на ГЕРБ са участвали Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Форматът е трябвало да уточни механизмите за назначенията на зам.-министри и областни управители, както и на регулаторите. По време на срещата обаче станало ясно, че Василев е назначил Виолета Лорер в ЕИБ. Като изненадани от новината били дори Кирил Петков и Николай Денков.

Потърсени за коментар Министерския съвет за спешната среща по назначенията, но такъв все още не е предоставен от правителствената информационна служба.

Проверката показала, че финансовият министър Асен Василев сам е пуснал съгласуване за назначението с останалите министри. Като дал 60 минути за отговор на искането му. След като получил съгласуванията, той разписал назначението на Виолета Лорер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети