Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На старта на новото НС: Денков критикува ГЕРБ, ДПС и ИТН, че са свалили редовните правителства на ПП

Политика

На старта на новото НС: Денков критикува ГЕРБ, ДПС и ИТН, че са свалили редовните правителства на ПП

На старта на новото НС: Денков критикува ГЕРБ, ДПС и ИТН, че са свалили редовните правителства на ПП - Tribune.bg
Снимка:

Обидата от сваленото му правителство продължава да тежи на Николай Денков и със старта на новото Народно събрание. Това стана ясно от изявлението от името на ПГ, изчетено на старта на новото Народно събрание.

„Всяко НС трябва да започва с надежда, че ще състави правителство и ще приема закони. Със всеки следващ цикъл от избори тази надежда ставаше по слаба. Затова всяка политическа сила, която свали правителство без да е готова да състави нова такова,  носи двойна отговорност за съдбата на България. За 3 години само ПП-ДБ успяхме да съставим редовни правителства и то два пъти и затова плащаме висока политическа цена“, каза бившият премиер.

Според собствената му оценка, правителствата на ПП не са сваляни заради слаба работа, а заради „задружните усилия на ГЕРБ, ДПС и ИТН“.

„Всички показатели показаха, че тези правителства придвижиха България нагоре към средните европейски нива много по-бързо от „стабилните“ правителства на ГЕРБ. Това беше с цел Борисов и Пеевски да тиражират лъжата, че само те могат да управляват. Една огромна лъжа, която може да помогне за спечелване на избори, но няма отразяване в реалните факти“, обяви Денков, според когото ГЕРБ и ДПС са получили точно това, което искаха.

Той отново заяви, че ПП-ДБ ще са силна проевопейска опозиция.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати