Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Над 90 % от политиките на БСП и ИТН се припокриват, заяви Явор Божанков

Политика

Над 90 % от политиките на БСП и ИТН се припокриват, заяви Явор Божанков

Над 90 % от политиките на БСП и ИТН се припокриват, заяви Явор Божанков - Tribune.bg
Снимка:

Той настоя предварително БСП да знае състава на Министерския съвет, преди да влезе в зала

„Над 90 % от политиките, които имат БСП се припокриват с тези на ИТН“, обяви по БНТ депутатът на левицата Явор Божанков. По думите му това си е проличало при разговорите между двете сили по отделните секторни политики.

Божанков каза, че „Има такъв народ“ са направили отстъпка по предложение на БСП да бъде направена ревизия на действащото законодателство.

„Те се солидаризираха с политики, които години наред не можехме да прокараме-актуализация на пенсиите, за които ни обвиниха, че сме популисти, а сега всички парламентарни групи приемат това за свой приоритет. Доходите за втори и трето дете…“, обясни той.  

На въпрос защо БСП са се сближили с „Има такъв народ“, а ДБ са се отдалечили, Божанков обясни с това, че „Демократична България“ не са постъпили коректно като са поискали трима министри.

„По тази логика и БСП можеше да иска Янаки Стоилов, Бойко Рашков да останат на своите места, но сега не е времето и мястото. Може би ИТН се видяха притиснати и с извити ръце и видяха, че преговорите вървят по-професионално с нас“, обясни Божанков.

Той настоя предварително БСП да знае състава на Министерския съвет, преди да влезе в зала.

В коментар за протестите на „Позитано 20“ Божанков заяви: „Ако хора като Георги Гергов,  Весела Лечева, Кирил Добрев искат оставката на Нинова, това е аргумент тя да не я подава“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети