Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нахъсан пиар от бизнеса и ДБ качва градуса на скандалите

Политика

Нахъсан пиар от бизнеса и ДБ качва градуса на скандалите

Снимка:

Ние сме в толкова активна предизборна кампания, че може би степента на напрежение и на градус никога не е била толкова висока. Това коментира социалният психолог проф. Антоанета Христова пред БНР.

„Това е може  би не толкова видимо от страна на политическите партии, които са парламентарно представени  и които би трябвало да се състезават  в момента най-много за вота на избирателите, а на много други политически играчи, които се опитват да разместят пластовете“, посочи тя.

Проф. Христова коментира опозицията като нееднозначно явление, „имам предвид БСП, която е най-сериозната опозиция от гледна точка на електорат, а от друга страна, непредставените в парламента политически партии, каквито са Демократична България и онези бизнесмени, които бяха доста притиснати от специализираната прокуратура. БСП все още е в летаргичен сън по отношение на политическото си поведение, но другите два  субекта са с изключително нахъсано поведение“.

„Безспорно скандалните факти, които могат да бъдат напълно обективни, се нуждаят от нещо второ, за да се превърнат във висока температура, в симптом. И това второ е много добрият пиар и използването на канали, през които се интерпретира  по съответния начин случващото се така, щото да се поиска на финала какво – оставки.  Така че това, което става сега, е много голямо напрежение. В момента е пикът, тъй като имаме фон на нагласи, на който беше доказано, че българите не виждат в момента алтернатива на грешките и на второ място, се вижда изключително нахъсаното  желание на тази група опозиция, която очертах в началото, да постигне на всяка цена успех“, смята тя.

Според проф. Христова реакцията на прокуратурата, която оповести час от доказателствата по разследването НАП лийкс, е неуместна от една страна, а от друга показва сериозно напрежение между държавното обвинение и съда.

Колкото до заявката на Слави Трифонов да регистрира партията „Няма такава държава“, Антоанета Христова прогнозира, че тя няма да донесе очакваната от хората промяна.  

 


Коментари (6)

Симеон Тея от ДБ не качват никъв градус, те и това не могат да направят, само лаят и се опитват да привличат внимание и то не особено успешно. А за Слави Т. и моята прогноза е такава - нищо кой знае какво няма да се случи.
06.08.2019 12:50 / Отговор
Петронии Демократична България е единствената партийна коалиция която може да бъде алтернатива на партиите от руският блок, а менно: БКП=ДС=БСП=ДПС=Абв=ВМРО=Атака= нф=Воля=Герб. Всички изброени партии плюс президента Радев са с един шеф и той е кагабееца и бивш резидент на КГБ в България Леонид Решетников. Руският институт на решетников към президента Путин е истинският създател на партийте в България. Те всичките са от обслужващият персонал на Кремъл в България. Най видните политици от българският слугинаж са: БСП, ДПС АБВ Атака ВМРО Воля президента Радев и Бойко Борисов. Демократична България е единствената партия, която може да промени руското и комунистическо- статукво в България. Все още има чугунени чутури които не разбират това, това е и причината да страдаме.
06.08.2019 14:31 / Отговор
Делчо Попов "Демократична България" = Прокопиева България! Няма нормален човек, който би гласувал за интересите на обвиняем като Иво Прокопиев!
06.08.2019 14:49 / Отговор
Ясен Изплашиха се от нова партия, защото и без това тяхната има толкова голяма конкуренция и за пореден път нямат шанс на изборите
06.08.2019 15:53 / Отговор
Христо ДБ каквото и да правят си остават една маргинална квазиполитическа структура!
06.08.2019 20:45 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още