Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Намериха“ Петко Сертов, правят го съветник във външно министерство

Политика

„Намериха“ Петко Сертов, правят го съветник във външно министерство

Снимка:

Бившият шеф на ДАНС Сертов беше водеща новина преди години, след като изчезна и „Интерпол“ го издирваха

Екипът на новият министър на външните работи Теодора Генчовска се разраства с още един съветник – Петко Сертов, който изчезна през 2014.

Въпреки че няма официално потвърждение на новината, Сертов вече фигурира като съветник във вътрешния телефонен указател на МВнР, съобщава „Клуб З“.

Сертов е роден през 1956 г. и засега се оказва „младежът“ в екипа на Генчовска. Той започва кариерата си през 1984 г. като кадрови офицер във Второ главно управление (контраразузнаване) на Държавна сигурност. След 1991 се занимава с „тероризъм“ и „наркотици“ в ЦСБОП. След няколко години в частния сектор, през 2005 Сертов става секретар на Съвета по сигурност при Министерския съвет, а през 2007 е назначен за председател на ДАНС и остава такъв 2 години.

На 5 декември 2014 Сертов шокиращо изчезна. Той оставя двата си мобилни телефона у дома, напуска жилището си и съпругата му няма информация къде е. По-късно от записи на видеокамери става ясно, че е отпътувал в посока Гърция с лек автомобил. Той беше обявен за международно издирване, а Интерпол го търсеха с „жълта бюлетина“. На 12 януари 2015 г., малко повече от месец по-късно, Сертов се завръща в страната. Не дава никакви обяснения къде е бил и защо. Изчезването му е обгърнато в мъгла и до днес.  


Топ новини

виж още

Актуална тема