Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Намериха“ Петко Сертов, правят го съветник във външно министерство

Политика

„Намериха“ Петко Сертов, правят го съветник във външно министерство

Намериха Петко Сертов, правят го съветник във външно министерство - Tribune.bg
Снимка:

Бившият шеф на ДАНС Сертов беше водеща новина преди години, след като изчезна и „Интерпол“ го издирваха

Екипът на новият министър на външните работи Теодора Генчовска се разраства с още един съветник – Петко Сертов, който изчезна през 2014.

Въпреки че няма официално потвърждение на новината, Сертов вече фигурира като съветник във вътрешния телефонен указател на МВнР, съобщава „Клуб З“.

Сертов е роден през 1956 г. и засега се оказва „младежът“ в екипа на Генчовска. Той започва кариерата си през 1984 г. като кадрови офицер във Второ главно управление (контраразузнаване) на Държавна сигурност. След 1991 се занимава с „тероризъм“ и „наркотици“ в ЦСБОП. След няколко години в частния сектор, през 2005 Сертов става секретар на Съвета по сигурност при Министерския съвет, а през 2007 е назначен за председател на ДАНС и остава такъв 2 години.

На 5 декември 2014 Сертов шокиращо изчезна. Той оставя двата си мобилни телефона у дома, напуска жилището си и съпругата му няма информация къде е. По-късно от записи на видеокамери става ясно, че е отпътувал в посока Гърция с лек автомобил. Той беше обявен за международно издирване, а Интерпол го търсеха с „жълта бюлетина“. На 12 януари 2015 г., малко повече от месец по-късно, Сертов се завръща в страната. Не дава никакви обяснения къде е бил и защо. Изчезването му е обгърнато в мъгла и до днес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети