Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нанков: МРРБ са решили да “дисциплинират” строителните фирми като… спрат поддържането и ремонти на пътища

Политика

Нанков: МРРБ са решили да “дисциплинират” строителните фирми като… спрат поддържането и ремонти на пътища

Нанков: МРРБ са решили да дисциплинират строителните фирми като… спрат поддържането и ремонти на пътища - Tribune.bg

„Всичко друго очаквах от новото ръководство на МРРБ, но не и задочен комплимент, че съм прав!“, пише в профила си във Фейсбук бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Николай Нанков.

„Какво имам предвид ли? Събрали се вчера министърът и шефовете на АПИ да оправят кашата, която забърка новият председател на пътната агенция Ясен Йорданов. Подразнени били от фейсбук статусите ми, че в нарушение възлагат текущи ремонти по договори за зимно поддържане и аварийни дейности! Леле! Подразнени били и че фирмите жалят търговете им. И решили да ги “дисциплинират”. Как ли? Като спрат работата по поддържането и ремонтите на републиканските пътища. Та “умните глави” родили гениалната идея с “окръжно” до областните пътни управления да се спре пътното поддържане през септември до второ нареждане. Но понеже са много “умни”, индиректно признават, че са били в нарушение“, твърди той и прилага копие от документа.

„Пишат, че окръжното е относно “изпълнение на текущо поддържане на републиканските пътища по месечно задание за м.септември”. А в самия текст се дават указания да бъдат информирани изпълнителите по “договорите за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации”! Какво да ви кажа - ако не беше тъжно, щеше да е смешно. От месеци сигнализираме за това - освен че е нарушение, се ощетява и бюджетът заради по-високите единични цени в тези договори! Но не е само това. За първи път от десетилетия България остава без планово пътно поддържане. Тежко и горко на всички пътуващи! И най-важното - спирането на аварийни дейности пряко застрашава здравето и живота на гражданите! За което, убеден съм, ще се носи и наказателна отговорност. Заради цялото това управленско безсилие в МРРБ и в подопечната му АПИ, още другата седмица ще свикам извънредно заседание на парламентарната регионална комисия. За да не плащат гражданите за безумията им“, завършва той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети