Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нанков: Настройваха обществото срещу нас, а са дали стотици милиони по „нашите” договори, но на двойни цени

Политика

Нанков: Настройваха обществото срещу нас, а са дали стотици милиони по „нашите” договори, но на двойни цени

Нанков: Настройваха обществото срещу нас, а са дали стотици милиони по нашите договори, но на двойни цени - Tribune.bg
Снимка:

„Знаете ли каква е стойността на лъжата срещу ГЕРБ за ремонта и поддържането на пътищата? Над милиард. И по-конкретно 1 118 973 391,14 лв. Точно толкова струват на държавата заданията на АПИ за изпълнение на текущ ремонт и поддържане от 12 май 2021 г., откогато ГЕРБ не управлява, до 6 юни 2023 г., когато беше избрано настоящото редовно правителство. От този над 1 милиард са сертифицирани дейности за 632 642 670,83 лв. Фактурираните работи са за 592 168 509,26 лв. Разплатени са 574 733 666,46 лв. Всички тези числа с подробна таблица по области са в писмен отговор на мой въпрос към регионалния министър Андрей Цеков /пълният текст с приложенията е на страницата на НС/“.

Това съобщи в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Николай Нанков, който публикува официалната кореспонденция (виж най-долу).

Как гледате на решението на ПП/ДБ да бойкотират парламента?

„Какво означава всичко това с две думи: срещу ГЕРБ беше проведена брутална кампания, а управлявалите след нас, които опитваха да ни мачкат с лъжи и настройваха обществото срещу нас, са възлагали дейности за стотици милиони по „нашите”, дамгосани от тях като порочни, договори. А след като се оплетоха в лъжите си, са продължили да възлагат текущи и превантивни ремонти по „временните” договори за зимно поддържане и аварийни ремонти. Или както се изрази министър Цеков миналия петък в отговор на наше питане по темата „замаскирали са текущите ремонти като аварийни такива”. Но, забележете, на двойно по-високи цени! Къде е тук общественият интерес?!“, пита Нанков.

Той обяснява, че нещата не спират дотук - новите търгове на АПИ за текущ ремонт се провалят.

„И в разгара на строителния сезон, посред лято, ще се работи по договори за зимно поддържане! На по-високите цени! Велики управленци - компетентни и отлични плановици! Простата сметка показва, че по “временните” договори за зимно поддържане наред с него са поръчани и ремонти за 408 764 168 лв. Останалите възлагания за над 710 млн. лв. са били по “лошите” договори на ГЕРБ! А помните ли какви приказки се изприказваха срещу тях?! Какви атаки, какви внушения бяха?! Вкл, че повече по тях не може да се възлага и работи, та уж и затова ги прекратиха предсрочно. Ама възлагаха, работиха и плащаха. Колко хора бяха незаслужено охулени, колко репутации бяха сложени на карта?! За какъв морал претендират управлявалите след нас 4 служебни кабинета и 1 редовен?! Правете си изводите!“, завършва той публикацията си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети