Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нанков: Отхвърленото от КС решение е целяло извиване на ръцете на пътния бранш

Политика

Нанков: Отхвърленото от КС решение е целяло извиване на ръцете на пътния бранш

Нанков: Отхвърленото от КС решение е целяло извиване на ръцете на пътния бранш - Tribune.bg

Решението на Конституционния съд от понеделник означава, че на пътноподдържащите фирми трябва да се плати и остатъкът от парите, които държавата им дължи. Това обясни пред „24 часа“ депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

„Ние - групата на ГЕРБ, атакувахме решението на парламента от април, защото чрез него се смесваха компетенциите на различни власти, при положение че са налице признати задължения на държавата. В конкретния случай не може пари да се плащат с решение на законодателния орган, той не може да определя кой да получава пари и кой не. Това е изцяло в правомощията на изпълнителната власт – в частност на МРРБ“, каза той.

Според Нанков отхвърленото от КС решение е поредният акт на четворната коалиция на „Промяната”, с което се е целяло извиване на ръцете на пътния бранш. „А дали това е бил корупционен натиск, или просто са искали да упражняват власт, не бих си позволил да гадая“, каза той.

Ползата за гражданите от големите инфраструктурни проекти би трябвало да обедини политическите партии около това, че те трябва да се изграждат, категоричен е Нанков.

„Но, за съжаление, през последната година и половина и дори повече темата стана предмет на множество политически атаки. Основната им цел беше да се злепостави политическия опонент. Явно целта на сегашното забавяне е да стигнем така до наближаващите догодина местни избори и да се злепоставят и кметовете на ГЕРБ. Аз не намирам например логично обяснение за какво беше това забавяне на индексацията на строителните договори заради поскъпналите строителни материали, защо се замота и забави толкова време последното редовно правителство? Защо тогава беше така охулен целият строителен бранш, не ми стана ясно. Всичко това доведе и до скок на безработицата в строителството - хиляди останаха без работа заради „Промяната”. А това означава финансови проблеми за семействата на тези хора. Гражданите усетиха по джоба си политическата обсесия на опонентите ни“, коментира Николай Нанков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати