Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Напусналите депутати към Нинова: БСП завива надясно

Политика

Напусналите депутати към Нинова: БСП завива надясно

Напусналите депутати към Нинова: БСП завива надясно - Tribune.bg
Снимка:

От БСП-Варна призоваха депутатът Георги Андреев, избран с техните гласове, да напусне парламента

„БСП завива надясно“, коментира пред БТВ Красимир Янков, един от шестимата депутати, напуснали Парламентарната група/ПГ/ на БСП Красимир Янков. Той изрази съжаление, че не е предложил соцлидерката Корнелия Нинова да бъде изключена от БСП за нарушения на устава.

Червеният депутат Красимир Янков заедно с Валери Жаблянов и още 4-има народни представители обявиха напускането на ПГ на БСП, а всички без Жаблянов - и на партията.

„Корнелия Нинова успя за 4 години да дискредитира хората, които даваха идейния облик на партията“, подчерта Янков.

Той увери, че групата отцепници няма да се регистрира в парламента, за да помага за кворума на управляващите и няма да гласуват за конституцията, предложена от ГЕРБ.

„През последните 4 години в БСП настъпи една много тежка трансформация, която доведе до промяна в начина на функциониране. БСП се отдалечава от идейната си философия. Взимат се еднолични решения, макар и формално съгласувани“, коментира пред БНТ и депутатът Николай Иванов, който също напуска БСП. По думите му партията се превръща в лидерска и електорална.

„Има много тежко разделение между ръководството и инакомислещите, различното мнение не се приема“, допълни Николай Иванов.

ПГ на БСП няма думата в партията, потвърди пред Нова тв и Валери Жаблянов, който напусна червената ПГ, но остава в БСП.

"Там има 5-6 души, които сами си разпределят времето за говорене и превръщат в заложници десетки народни представители. Очевидно след преизбирането на председателката, тази политика ще бъде продължена. БСП се обяви за укрепване на парламентаризма, а го руши. Идеята на партията е хаотичен популизъм. Няма и следа от конструктивна идея за управление на България. Достойнството не може да се гради на лъжи, лицемерие и клевети срещу колегите", категоричен е Жаблянов.

Междувременно от БСП- Варна призоваха депутатът Георги Андреев, избран от 3 Варненския многомандатен район да напусне парламента.

Във връзка с изявлението на група народни представители от Коалиция „БСП за България“, че напускат ПГ на БСП и остават независими депутати в 44 НС, ГС на БСП-Варна изразява категоричната си позиция, че Георги Андреев – народен представител от 3 МИР трябва незабавно да напусне Народното събрание, тъй като вече не може да представлява левите избиратели на Варненския многомандатен район, които са подкрепили листата на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Абе, кака ви Курни да не вземе сега да поиска от кремълския старичок малко новичок за борба с "вредителите" в партията като тия 6-ма отцепници?
Моя съвет към тях е - ходете с маски и ръкавици на работа за всеки случай.
30.09.2020 10:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети