Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Напусналите депутати към Нинова: БСП завива надясно

Политика

Напусналите депутати към Нинова: БСП завива надясно

Снимка:

От БСП-Варна призоваха депутатът Георги Андреев, избран с техните гласове, да напусне парламента

„БСП завива надясно“, коментира пред БТВ Красимир Янков, един от шестимата депутати, напуснали Парламентарната група/ПГ/ на БСП Красимир Янков. Той изрази съжаление, че не е предложил соцлидерката Корнелия Нинова да бъде изключена от БСП за нарушения на устава.

Червеният депутат Красимир Янков заедно с Валери Жаблянов и още 4-има народни представители обявиха напускането на ПГ на БСП, а всички без Жаблянов - и на партията.

„Корнелия Нинова успя за 4 години да дискредитира хората, които даваха идейния облик на партията“, подчерта Янков.

Той увери, че групата отцепници няма да се регистрира в парламента, за да помага за кворума на управляващите и няма да гласуват за конституцията, предложена от ГЕРБ.

„През последните 4 години в БСП настъпи една много тежка трансформация, която доведе до промяна в начина на функциониране. БСП се отдалечава от идейната си философия. Взимат се еднолични решения, макар и формално съгласувани“, коментира пред БНТ и депутатът Николай Иванов, който също напуска БСП. По думите му партията се превръща в лидерска и електорална.

„Има много тежко разделение между ръководството и инакомислещите, различното мнение не се приема“, допълни Николай Иванов.

ПГ на БСП няма думата в партията, потвърди пред Нова тв и Валери Жаблянов, който напусна червената ПГ, но остава в БСП.

"Там има 5-6 души, които сами си разпределят времето за говорене и превръщат в заложници десетки народни представители. Очевидно след преизбирането на председателката, тази политика ще бъде продължена. БСП се обяви за укрепване на парламентаризма, а го руши. Идеята на партията е хаотичен популизъм. Няма и следа от конструктивна идея за управление на България. Достойнството не може да се гради на лъжи, лицемерие и клевети срещу колегите", категоричен е Жаблянов.

Междувременно от БСП- Варна призоваха депутатът Георги Андреев, избран от 3 Варненския многомандатен район да напусне парламента.

Във връзка с изявлението на група народни представители от Коалиция „БСП за България“, че напускат ПГ на БСП и остават независими депутати в 44 НС, ГС на БСП-Варна изразява категоричната си позиция, че Георги Андреев – народен представител от 3 МИР трябва незабавно да напусне Народното събрание, тъй като вече не може да представлява левите избиратели на Варненския многомандатен район, които са подкрепили листата на БСП.  


Коментари (1)

кесо Абе, кака ви Курни да не вземе сега да поиска от кремълския старичок малко новичок за борба с "вредителите" в партията като тия 6-ма отцепници?
Моя съвет към тях е - ходете с маски и ръкавици на работа за всеки случай.
30.09.2020 10:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още