Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Народните представители гласуват удължаването на извънредното положение в страната

Политика

Народните представители гласуват удължаването на извънредното положение в страната

Народните представители гласуват удължаването на извънредното положение в страната - Tribune.bg
Снимка:

Народните представители гласуват удължаването на извънредното положение в страната, актуализацията на бюджета, промените в Закона за енергетиката и промените в Закона за действията и мерките по време на извънредно положение по нов ред, съобщава БГНЕС.

Гласуването се провежда на две групи. В 20 часа започна гласуването по всички законорпоекти от първата група депутати - от БСП, от ДПС, от Воля и независимите. Втората група е на ГЕРБ и Обединени патриоти. След това секретарите ще обобщят резултатите.

Първо депутатите гласуваха предложението на народния представител Александър Сиди извънредното положение да е до 30 април: „За“ гласуваха 54 депутати от групата на БСП, против бяха 13, всички от ДПС, въздържали се гласуваха 7 депутати – от Воля 4 и трима от независимите.

Второто гласуване беше по предложението на Корнелия Нинова извънредното положение да е до 30 април: „За“ гласуваха 55 депутати от групата на БСП, против бяха 13, всички от ДПС, въздържали се гласуваха 7 депутати – от Воля 4 и трима от независимите.

Третото гласуване беше по предложението на правителството, извънредното положение в страната да продължи до 13 май 2020: „За" гласуваха 20 депутати – 13 от ДПС, от Воля 4, и тримата независими. Против бяха 47 депутати, всичките от ПГ на БСП. Четвъртото гласуване бе по актуализацията на бюджета за 2020 г.: "За" гласуваха 20 депутати – 13 от ДПС, от Воля 4, и тримата независими,против бяха 55 депутати, всичките от ПГ на БСП, петото гласуване бе по промените в Закона за енергетиката: "За" гласуваха 20 депутати – 13 от ДПС, от Воля 4, и тримата независими. Против нямаше. Въздържали се бяха 55 депутати, всичките от ПГ на БСП.

Промените в закона за действията по време на извънредно положение бяха гласувани веднага след това:"За" гласуваха 20 депутати – 13 от ДПС, от Воля 4, и тримата независими. Против бяха 9 депутати от ПГ на БСП. Въздържали се гласуваха 46 депутати от БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати