Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Народното събрание гледа промени в НК за войната по пътищата

Политика

Народното събрание гледа промени в НК за войната по пътищата

Народното събрание гледа промени в НК за войната по пътищата - Tribune.bg

Промените в Наказателния кодекс, които въвеждат строги наказания за ограничаване на войната по пътищата - ще бъдат обсъдени на второ четене в Народното събрание.

В последния работен ден преди лятната ваканция, дневният ред на парламента е натоварен.

Промените в Наказателния кодекс са внесени от групите на ГЕРБ-СДС, БСП и “Възраждане”. Социалистите правят промени на няколко групи престъпления, свързани с детската порнография и управлението на МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 2 промила или когато деецът не е имал необходимата правоспособност, или разрешената максимална скорост е превишена с повече от 50 км/ч. Отбелязва се, че като допълнителна тежест може да бъдат посочени случаите от последните месеци на причиняване на смърт на служители на МВР при изпълнението на техните служебни задължения.

От ГЕРБ-СДС настояват да се криминализира и отказът от проверка за установяване на употреба на наркотични вещества или техните аналози. Важна промяна е и премахването на контролния талон към средството за управление на моторно превозно средство с цел намаляване на административната тежест върху водачите.

От БСП настояват зя увеличаването на наказанието “лишаване от свобода”, както и размерите на глобата и предвиждането на конфискация на цялото имущество на деца, което ще има резултат по отношение на превенцията на подобен вид престъпления.

От „Възраждане“ предлагат и включването на нови санкции, като временно отнемане на използваното за подобна незаконна дейност МПС и спирането му от движение. 

Промени на второчетене ще се появят и в Закона за горите. Те са свързани с облекчаването на процедурата, по която домакинствата могат да закупуват дървесина за лично ползване от горските територии, общинска и държавна собственост

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети