Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Народното събрание гледа промени в Закона за здравето

Политика

Народното събрание гледа промени в Закона за здравето

Народното събрание гледа промени в Закона за здравето - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът ще обсъди окончателно възможността националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 40 на сто от собствените си приходи за допълнително материално стимулиране на работещите.

Националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 60 на сто от собствените си приходи от държавни такси, научноизследователска и експертна дейност и такси за следдипломно обучение за придобиване на дълготрайни материални активи и до 40 на сто за допълнително материално стимулиране на служителите, припомня БНР. Това предвиждат окончателните промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, с които се променя закона за здравето.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и измененията в закона за лечебните заведения, които предвиждат изпълнителните директори на университетските болници да могат да преподават в съответните медицински университети.

В редовния парламентарен контрол на въпроси на депутати ще отговарят вицепремиерът Екатерина Захариева и още четирима министри.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати