Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Народното събрание ще заседава извънредно в четвъртък?

Политика

Народното събрание ще заседава извънредно в четвъртък?

Народното събрание ще заседава извънредно в четвъртък? - Tribune.bg
Снимка:

Не е ясно в коя сграда ще заседават депутатите

Народното събрание ще заседава извънредно в четвъртък, съобщи Нова тв. Депутатите от БСП внесоха искане за това миналия петък. Те настояват министър-председателят Бойко Борисов да бъде изслушан за икономическите мерки за справяне с последствията от пандемията и за насилието над журналисти и протестиращи на Националната конференция на ГЕРБ.

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева забави решението си кога депутатите да се съберат извънредно, тъй като старата и нова пленарни зали са в ремонт, а оборудването за регистрация и гласуване в историческата сграда на парламента е демонтирано.

По парламентарния правилник Караянчева трябва да свика извънредното заседание не по-късно от четвъртък или петък. Социалистите настояваха заседанието да е още в понеделник, 10 август, но парламентарният шеф не им отговарял на официалните запитвания.

Още не е ясно и дали управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, ще осигури нужния кворум за провеждането на извънредното парламентарно заседание.

Днес на инспекция с джипа си премиерът Бойко Борисов обяви, че "до два, три дни е подготвил интересни решения, които ще успокоят хората".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати