Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Народното събрание задължи Асен Василев да върне парите във Фонд енергийна сигурност

Политика

Народното събрание задължи Асен Василев да върне парите във Фонд енергийна сигурност

Народното събрание задължи Асен Василев да върне парите във Фонд енергийна сигурност - Tribune.bg
Снимка:

След близо 4 часа дебати депутатите задължиха Асен Василев да върне взетите от него 1 млрд. лева във Фонд енергийна сугирност.

Предложението бе внесено от председателят на енергийна комисия като точка в дневния ред и подкрепено от ДПС, тъй като има опаснот енергетиката да изпадне в ликвидност.

„Това не са пари, които са върнати на бизнеса. Това са парите, които Асен Василев лично прибра в Бюджета - 5,411 милиарда. Компенсациите за бизнеса са различни пари, които се събират по друг ред и се харчат по друг ред. Октомври месец 2021 г. АЕЦ "Козлодуй" дава 450 милиона на Министерство на енергетиката, 2022 г., април месец, 1 милиард 176 милиона лева НЕК дава за закупуване на зърно - такова не беше купено! Май месец е платен дивидент от БЕХ в размер на 190 милиона, за периода март-юли 2022 г. от Фонда за енергийна сигурност, който искаме да попълним, са източени 1 милиард 309 милиона лева към Министерство на енергетиката, МРРБ и МОН, 2023 г. май месец е платен дивидент от БЕХ 291 милиона лева...“, заяви по-рано Добрев.  

При гласуването стана ясно, че единствени против парите да се върнат във Фонда са ПП-ДБ. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети