Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Настимир Ананиев видя саботаж отвътре и отвън в разпадналата се коалиция

Политика

Настимир Ананиев видя саботаж отвътре и отвън в разпадналата се коалиция

Настимир Ананиев видя саботаж отвътре и отвън в разпадналата се коалиция - Tribune.bg
Снимка:

„Правителството на Кирил Петков беше саботирано и отвътре от ИТН, и отвън - ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” направиха всичко възможно да попречат на каквито и да е реформи”, каза пред БНТ Настимир Ананиев от ПП.

„Когато правиш коалиция, очакваш коалиционните ти партньори да те подкрепят. Оказа се, че 79% от обществените поръчки за ремонти на пътищата не покриват критериите. Аз държа тези поръчки да бъдат проверени от ДНСК и от „Продължаваме Промяната“ ще поискаме среща с министър Шишков. Поръчките, които е пуснал бившият шеф на АПИ, трябва да бъдат спрени. Ако пуснем тези поръчки да продължат ще ги дадем на същите фирми, които строяха по времето на ГЕРБ. Трябва да дадем шанс на нови фирми“, заяви той.

Ананиев определи като правилна рокада смяната на председателя на АПИ и поздрави министър Шишков за това, защото се е оказало, че са възложени обществени поръчки за следващите три години, но е прескочено зимното поддържане.

В момента се обсъжда ПП да се явят на избори с „Демократична България”:

„Ние сме събрали нашите 5000 подписа. Успяхме за 48 часа да ги съберем, което не пречи на ПП да се регистрира. Законът дава възможност след това още една седмица след крайния срок - 17 август да се добавят и други субекти. Моето лично мнение е, че трябва да се предприеме такава стъпка, която да ни даде повече народни представители в следващия НС. Видяхте, че четирима не ни достигнаха в предишния, за да имаме наистина едно мнозинство на промяната. Всички усилия, които трябва да направим са в тази посока - следващото НС наистина да има мнозинство на промяната”, каза Ананиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати