Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Национален съвет на „Зелено движение“ ще се проведе утре, заяви Владислав Панев

Политика

Национален съвет на „Зелено движение“ ще се проведе утре, заяви Владислав Панев

Национален съвет на Зелено движение ще се проведе утре, заяви Владислав Панев - Tribune.bg
Снимка:

Национален съвет на „Зелено движение“ (част от коалицията „Демократична България“) ще се проведе утре. Това каза за БТА съпредседателят на партията и депутат Владислав Панев. Той заяви, че ще бъдат обсъдени решенията в коалицията, включително това за отпускането на помощ за Украйна.

В сряда парламентът одобри проект на решение за оказване на хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ, съобразно възможностите на страната ни. Беше даден мандат на правителството да одобри пакет от мерки, свързани с войната и последиците от нея. Част от решението включва предоставяне на ремонтна дейност на украинска военна техниха в предприятия у нас.

По думите на Панев за членовете и привържениците на „Зелено движение“ освен темата за Украйна, са важни и други вътрешни въпроси, сред които спирането на дейността ТЕЦ „Марица 3“ – Димитровград. Той определи това като „важна стъпка“, за да може жителите на града да дишат по-чист въздух. Членовете на „Зелено движение“ се интересуват и относно законодателните промени за възобновяемите енергийни източници, с които се предвижда намаляване на бюрокрацията при инсталирането на фотоволтаици за собствени нужди, каза още Панев. Темата с либерализацията на индустриалния коноп също се следи, посочи още той.

Панев информира, че парламентарната група на „Демократична България“ ще се събере във вторник. На срещата ще се обсъди темата за помощта за Украйна. Все още не е разговаряно за ембаргото върху руския петрол от страна на Европейския съюз, каза Панев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети