Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Националният съвет на БСП решава съдбата на съветниците си в СОС

Политика

Националният съвет на БСП решава съдбата на съветниците си в СОС

Националният съвет на БСП решава съдбата на съветниците си в СОС - Tribune.bg
Снимка:

От партията свалиха доверието си към тях заради подкрепата за Цветомир Петров

Националният съвет на БСП ще проведе заседание, за да обсъди реакцията на партията към общинските съветници на БСП в СОС.

Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

БСП свали доверие от общинските си съветници в София

Съветниците от БСП подкрепиха кандидатурата на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече "не представляват партията".

От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура.

Местни структури на БСП в София масово оттегляли доверието си към съветниците, гласували за Петров

След реакцията на ръководството на БСП, множество районни организации в столицата разпространиха декларации, в които заявиха, че не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро, и изразяват категоричната си подкрепа за представителите на местна коалиция "БСП за България" в Столична общината, както и на ръководството на Градския съвет на БСП в София.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СОС, БСП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати