Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава онлайн

Политика

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава онлайн

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава онлайн - Tribune.bg

Обсъждат нови мерки относно заплатите на служителите в държавната администрация

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание. Представители на синдикати, работодатели и правителство ще разгледат Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, съобщиха от правителствената пресслужба.

На заседанието на Тристранния съвет ще се дискутира и предложението на Министерството на труда и социалната политика формирането на заплатите на социалните работници от услугите да се обвърже с минималната работна заплата за страната, като за някои от тях се предвижда да получават над два пъти минималното възнаграждение.

Ще бъде обсъдена и промяна в Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, с която се предлага увеличение с до 30 на сто на възнагражденията на служители в задграничните ни представителства, както и в Националния институт за недвижимо културно наследство.

Един от социалните партньори – КНСБ, настоя преди дни в Бюджета на Република България за 2021 г. да залегне 20% ръст на заплатите във всички структури на централната и местната администрация, които не са получили 30% увеличение на средствата за персонал във връзка с работа в условия на пандемията от коронавирус.

Федерацията предлага още увеличение с 20% на единните разходни стандарти за делегираните от държавата дейности в сектор ”Социално осигуряване, подпомагане и грижи”. От КНСБ изтъкват, че възнагражденията в тази система изостават сериозно от тези в останалите бюджетни сектори.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети