Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Най-накрая: Публикуваха актуализациите в Плана за възстановяване

Политика

Най-накрая: Публикуваха актуализациите в Плана за възстановяване

Най-накрая: Публикуваха актуализациите в Плана за възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

Публикувани са актуализираните проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост. Преработените проекти могат да се видят на https://nextgeneration.bg/14, съобщават от Министерство на финансите  и допълват, че поправките са в отговор на коментарите на Европейската комисия.

„Българското правителство се намира на финален етап от преговорите с ЕК по отношение на НПВУ и работи по стегнат график за окончателното му приемане. Целта е изчистване на всички пречки пред положително становище на ЕК на базата на 11-те критерия за оценка, включени в Регламент (ЕС) 2021/241 за създаване на Механизъм за възстановяване и устойчивост.“, допълват от ведомството.

„В областите „Нисковъглеродна икономика“ и „Транспортна свързаност“ са реализирани най-съществени промени спрямо версията на НПВУ от 15 октомври 2021 г. Те бяха обект на обществени и публични обсъждания, както и дискусии със социалните партньори през февруари месец.“, допълват от министерството на Асен Василев.

Припомняме, че Плана за възстановяване беше внесен от служебното правителство на Румен Радев през октомври. Очакваше се оценката да стане готова в средата на декември. Това не се случи, защото нашата страна беше поискала отлагане на решението с месец.

Дългоочакваната оценка на плана не се случи и през следващите месеци, защото правителството на Кирил Петков също поиска отлагане. Последно се очаква това да стане в средата на този месец. А дали управляващите отново ще поискат отсрочка предстои да стане ясно до дни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети