Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Найден Тодоров предлага промяна във финансирането на културните институти

Политика

Найден Тодоров предлага промяна във финансирането на културните институти

Найден Тодоров предлага промяна във финансирането на културните институти - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър на културата Найден Тодоров предлага промяна във финансирането на културните институти след скандала с източването на държавни средства в Разградския и Смолянския театър, предаде БНР.

"Делегираният бюджет няма да бъде променен като делегиран. Но да се промени периодът на преизчисление на една година така, че директорите и министерството да знаят в рамките на една година какъв е пълният бюджет, с който разполага институтът, той да се раздели на месечни лимити и в рамките на месечния лимит директорът да оперира и да не може да го надскача. По този начин този тип измами ще бъдат спрени из основи"".

Това каза служебният министър на културата Найден Тодоров и сподели убеждението си, че злоупотребата с финансов ресурс от страна на директорите на театрите в Разград и Смолян не е била за лично облагодетелстване, а в името на културния институт, което не оправдава случилото се.

Найден Тодоров съобщи още, че Операта в Русе ще получи през следващите три години 6 милиона лева за ремонт на сградата, която пострада при пожар и тези средства вече са заложени в държавния бюджет.

В Русе той бе гост на първия театрален фестивал "Есенни театрални срещи", който започна тази вечер и ще продължи до неделя


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети