Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Назначени са шестима нови областни управители

Политика

Назначени са шестима нови областни управители

Назначени са шестима нови областни управители - Tribune.bg
Снимка:

Правителството прие решение, с което се освобождават настоящите областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област.

За областен управител на област Сливен е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2017 г. до 2021 г. е заемал същата ръководна длъжност. От август миналата година до момента е бил заместник областен управител на област Сливен. Преди това Божурски е заемал ръководна длъжност в Областна дирекция „Полиция“ – Сливен.

Илиян Великов е назначен за областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла.

За областен управител на област София-град е назначен Стефан Арсов. Той има магистърска степен по „Право“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен юрист с опит както в частния сектор, така и в общинската администрация на Столична община. До момента той заема поста „заместник-областен управител“ на област София-град. 

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Образователен мениджмънт – Управление на образованието“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по „образование и здравеопазване“ в община Ихтиман.

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила „Право“ и „Икономика“ в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността „Главен юрисконсулт“. Има опит и в социалната сфера като „Старши юрисконсулт“ в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в града.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати