Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Назначиха дисциплинарно уволнен за шеф на „Автомобилна администрация“

Политика

Назначиха дисциплинарно уволнен за шеф на „Автомобилна администрация“

Назначиха дисциплинарно уволнен за шеф на Автомобилна администрация - Tribune.bg
Снимка:

Инж. Георги Палагачев, който е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, е бивш служител на агенцията, който обаче е бил дисциплинарно уволнен. Наказанието е потвърдено на две инстанции, като става дума за отстраняване на основание чл. 89, ал. 2, т. 5 от Закона за държавния служител, която се отнася до „неспазване на правилата на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация“. Това се казва в позиция до медиите на Европейският център за транспортни политики.

Организацията изразява безпокойство от обявеното назначение и пита дали то би могло да е в ущърб на заявеното от новото правителство желание за промяна, включително в сектор „Транспорт“.

Заповедта, с която инж. Георги Палагачев е с наложено дисциплинарното наказание и е прекратено служебното му правоотношение е № ДН-00-19/10.10.2018 г. Решенията на съда са както следва: № 4224 на Административен съд София-град, потвърдено с Решение № 5393/2020 г., потвърдено още веднъж от 5-членна комисия от ВАС № 2500/23.02.2021 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети