Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Не били компютри, а компоти: Депутатски син се оказа не финансов експерт, а секретар

Политика

Не били компютри, а компоти: Депутатски син се оказа не финансов експерт, а секретар

Не били компютри, а компоти: Депутатски син се оказа не финансов експерт, а секретар - Tribune.bg
Снимка:

ИТН, партията на баща му, се опитва уреди Атанас Александров Атанасов във Фискалния съвет

Има ли необходимият опит да бъде член на Фискалния съвет номиниралият от ИТН Атанас Александров Атанасов. Той е син на депутата Александров Атанасов Александров и според биографията, представена от партията, е съвършен кандидат.

Атанасов обаче не е експерт във Фискалния съвет, както твърди, а секретар там, заявяват председателят на Съвета проф. д-р Борис Грозданов и членовете му Любомир Дацов, Дора Андреева и доц. д-р Григорий Вазов в писмо до председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански (ИТН), публикувано от Офнюз.

„От началото на 2018 г. до момента Атанас Атанасов заема длъжност административен секретар съгласно чл. 8, ал. 6 от Правилата за работа на Фискалния съвет, приет в изпълнение на чл. 14 от Закона за фискален съвет и автоматични корективни механизми. При изпълнението на организационно-техническото обслужване на Фискалния съвет Атанас Атанасов не изпълнява задължения, свързани с придобиване на професионален опит в областта на икономическия анализ и/или управлението на публичните финанси по смисъла на чл. 8, ал. 1 от ЗФСАКМ“, пише проф. д-р Борис Грозданов, председател на Фискалния съвет.

Спорадично на г-н Атанасов са възлагани единични други задачи в помощ на работата на основните експерти. Той няма участие в съвместни разработки с Мрежата на независимите фискални институции в ЕС, категорични са шефовете му.

Както и в битката за БНБ, партиите от коалицията имат повече кандидати, отколкото места за тях. За петте места във Фискалния съвет се борят 7 души: Юнал Тасим, Лъчезар Борисов, Атанас Александров Атанасов, Любомир Дацов, Росица Чобанова, Калоян Ганев, Мартин Заимов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ИТН
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети