Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ към БСП: Не участвайте в сценарии на организираната престъпност

Политика

ГЕРБ към БСП: Не участвайте в сценарии на организираната престъпност

ГЕРБ към БСП: Не участвайте в сценарии на организираната престъпност - Tribune.bg
Снимка:

Тома Биков: Не става въпрос за битка между БСП и ГЕРБ, а за битка между държавата и престъпници

Не участвайте в сценарии на организираната престъпност, призова колегите си от БСП народният представител Тома Биков, който прочете декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

Бъдете внимателни, апелира към социалистите Биков от парламентарната трибуна.

По думите му в подклаждането на уличните протести, които не стихват у нас, не се води битка между БСП и ГЕРБ, а става въпрос за битка между държавата и престъпници.

„Криминални банди атакуваха парламента и заливаха полицаите със запалителни течности“, изтъкна Биков и обясни, че става въпрос за криминални банди, платени от Васил Божков. Затова депутатът предупреди колегите си в ляво, че могат да се окажат част от сценарий, който не е техен.

„Не превръщайте един криминален казус в политически. Онези бандити, които щурмовата снощи, не са същите, които дойдоха да протестират мирно“, разясни Тома Биков и поиска президентът също да понесе политическа отговорност.

„Политическата отговорност трябва да се носи от онзи, който от четири години всява омраза, а от три дни го няма никакъв“, уточни депутатът от ГЕРБ. За него е безспорно, че от протестите ще спечелят онези, които ловят риба в мътна водя. По този повод депутатът призова от името на ГЕРБ политическият дебат да се върне там, където му е мястото – в пленарна зала, защото „властта се печелела с избори, а не с кръв“. Биков смята, че българските граждани трябва да си дадат сметка, че когато държавата е слаба, мафията е силна.

Социалистите в зала освиркаха народният представител и го репликираха от трибуната.

„Парите от Дубай са в чекмеджета и се пазят с пистолет до главата. Много добре знаете“, обърна се към председателката на парламента Цвета Караянчева заместник-председателят на червената група Георги Свиленски, въпреки че поиска процедура по начина на водене.

„Няма откъде да знам нещо подобно“, отвърна му Цвета Караянчева, която също влезе в парламента от групата на ГЕРБ.

Тъй като социалистите поискаха наказание за депутата Тома Биков, Караянчева обеща да прослушва записа от декларацията и тогава да прецени дали да накаже депутата от ГЕРБ, ако е обидил БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети