Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Не заради търсена подкрепа: ПП-ДБ със сигнал до прокуратурата след писмото на Доган

Политика

Не заради търсена подкрепа: ПП-ДБ със сигнал до прокуратурата след писмото на Доган

Не заради търсена подкрепа: ПП-ДБ със сигнал до прокуратурата след писмото на Доган - Tribune.bg

Депутатите от „Продължаваме Промяната – Демократична България” изпратиха сигнал до Прокурорската колегия на ВСС, и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и ръководителя на СГП след писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Сигналът е във връзка с информация за извършени престъпления по служба от магистрати, полицейски служители и представители на службите за сигурност. 

„През последните дни бяха изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи”, в които се съдържа информация за засягане на независимостта на прокуратурата на Република България и употребата ѝ за изпълнение на политически поръчки чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани на Република България и техните семейства”, обясняват от ПП-ДБ.

Ето какво пишат от ПП-ДБ:

„През последните дни бяха изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи”, в които се съдържа информация за засягане на независимостта на прокуратурата на Република България и употребата й за изпълнение на политически поръчки чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани на Република България и техните семейства".

На 10 юли 2024 г. в националните медии бе разпространено обръщение на г-н Ахмед Доган със следното съдържание:

„Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората.”

От ПП-ДБ продължават:

„В обръщението се съдържат данни във връзка с дейността на депутата Делян Пеевски и неговото влияние върху прокуратурата, данни за извършени престъпления по служба от магистрати и служители на Министерство на вътрешните работи с цел сплашване, оказване на принуда и натиск, имуществени престъпления и други“.

В сигнала до прокуратурата цитират изказване на Илхан Кючюк в интервю за Българското национално радио на 12.07.2024 г. В отговор на въпрос за влиянието на ДПС и Делян Пеевски върху българските служби за сигурност и прокуратурата, г-н Кючюк посочва:

„Не знам до каква степен е неговото отношение върху тези структури в държавата, но днес виждаме, че те имат особено активна роля върху нашите членове и симпатизанти, особено върху хора, които имат власт на местно ниво - кметовете.”


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети